Menu
Generic filters
Exact matches only

Healthy trends, #allazoumesinithies και…

Ποια είναι η #Thatgirl;

Το hashtag #thatgirl, το οποίο έχει εμφανιστεί καταλαμβάνοντας την αρχική σελίδα του TikTok τους τελευταίους μήνες, είναι το τελευταίο wellness trend που πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλες τις πλατφόρμες social media. Δεν πρόκειται παρά για ένα ακόμη trend της κατηγορίας του “aspirational content”, περιεχόμενο δηλαδή με θέμα την κινητοποίηση να αλλάξουμε πτυχές της καθημερινότητάς μας όπως τη διατροφή, τη διακόσμηση ή το στυλ μας, προς το καλύτερο.

Το πώς ξεκίνησε το παραπάνω trend είναι αρκετά απλό: περίπου στα μισά του 2021, οι περισσότεροι αρχίσαμε να νιώθουμε πως ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας “χάνεται” μέσα στο σπίτι λόγω της καραντίνας, όπου καταναλώνουμε πολύ παραπάνω φαγητό και κινούμαστε πολύ λιγότερο από ότι συνηθίζαμε, βλέπουμε πολύ παραπάνω Netflix αντί να διαβάζουμε, όπως νομίζαμε ότι θα κάνουμε με τόσο ελεύθερο χρόνο, και χάνουμε την αίσθηση παραγωγικότητάς μας φορώντας πιτζάμες όλη μέρα.

Η επιθυμία πολλών χρηστών social media να αξιοποιήσουν την κατάσταση αυτή, όσο μπορούν, και η άνοδος της πλατφόρμας του TikTok, σε συνδυασμό με τη συνήθεια πολλών από εμάς να καταγράφουμε την καθημερινότητά μας σε μικρά videos,  είχαν ως αποτέλεσμα να εδραιωθεί το trend #thatgirl. Μισό χρόνο μετά, ανεβαίνει πια σε καθημερινή βάση ένας γενναιόδωρος αριθμός video τόσο στο TikTok όσο και στο Instagram και YouTube, τα οποία συγκεντρώνουν χιλιάδες likes, προβολές και σχόλια, με άτομα που μοιράζονται τον δικό τους τρόπο να γίνουν το απόλυτο #thatgirl.

Οι χρήστες (κυρίως κορίτσια) που ακολουθούν το trend και ανεβάζουν ανάλογο περιεχόμενο, φαίνεται να νιώθουν ότι φέρουν ευθύνη τόσο ως προς την ρουτίνα ενός #thatgirl (πρωινό ξύπνημα, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, διάβασμα και παραγωγικότητα στη σχολή ή τη δουλειά) όσο και στην προσπάθεια τους να ενθαρρύνουν και άλλες κοπέλες στο να γίνουν οι καλύτεροι εαυτοί τους.

Τα videos και οι φωτογραφίες που αφορούν αυτό το trend, παρουσιάζουν άτομα που σηκώνονται νωρίς το πρωί, φοράνε τα αθλητικά τους ρούχα, και ξεκινούν τη μέρα τους πίνοντας smoothie ή βιταμίνες και σχεδιάζοντας τις δραστηριότητές τους με καλογραμμένα to-do lists. Η καθημερινότητα μιας κοπέλας όπως η #thatgirl περιλαμβάνει υγιεινά, μαγειρεμένα στο σπίτι γεύματα, διάβασμα, yoga και skin care, και γενικότερα ένα μινιμαλιστικό και βιώσιμο τρόπο ζωής – αποτελώντας μια στροφή στην κουλτούρα του self-love, που έχει τρομερή άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές αλλά και άλλες, απλούστερες, όπως το να πίνεις πολύ νερό ή να βρεις το άρωμα που πραγματικά σου ταιριάζει, το trend αυτό υπόσχεται ότι θα αναπτύξεις υγιείς συνήθειες και θα βελτιώσεις το βιοτικό σου επίπεδο, μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα με βάση την φροντίδα του εαυτού σου.

Η υιοθέτηση αυτής της νέας τάσης συνδέεται άμεσα με την ανάγκη και θέληση του καθενός να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, τόσο σε επίπεδο ψυχολογικής όσο και σωματικής κατάστασης, με την ενσωμάτωση τακτικής γυμναστικής, ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, αλλά και την αξιοποίηση άλλων προϊόντων φροντίδας (βιταμίνες, προϊόντα ενυδάτωσης, χρήση οικολογικών προϊόντων κτλ.) στην καθημερινότητά του. Μια βόλτα στο κοντινότερο κατάστημα ΑΒ αρκεί για να βρεις οποιοσδήποτε επιθυμείς για να συμμετέχεις στο trend αυτό, όλα τα απαραίτητα για να ξεκινήσεις – από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είτε σε πρώτες ύλες είτε σε ήδη μαγειρεμένα θρεπτικά γεύματα, υγιεινούς χυμούς, πρωτεϊνούχα ποτά και αναζωογονητικό τσάι, μέχρι και προϊόντα προσωπικής φροντίδας αλλά και είδη καθαρισμού του σπιτιού τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τι μένει μετά; Να το μοιραστείς στα social media! 

Η ομάδα AligneD: Ελένη Αλήντ, Αιμίλιος Βασιλείου, Άγγελος Λάτσης, Άρτεμις Λογκάκη-Καμπανάκη, Κρυσταλλία Μαρία Μαλισόβα

Bookmarks