Menu
Generic filters
Exact matches only

Βάζουμε χρώμα στη διατροφή μας, τρώγοντας το … ουράνιο τόξο

Από την ομάδα «Σε ποιο ουράνιο και τόξο»

Όποιος κι αν θέλεις να είσαι μπορείς να νιώθεις ελεύθερος και εφόσον #allazoumesinithies ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε και τις κοινωνικές μας πέρα από τις διατροφικές και τις περιβαλλοντικές.

Πώς; Ο τρόπος είναι απλός:

Αποδοχή σημαίνει ποικιλία, ελευθερία σημαίνει χρώμα. Το ίδιο έχει ανάγκη και ο οργανισμός σου, γι’ αυτό σου προτείνουμε να δοκιμάσεις για ένα μήνα την διατροφή “Rainbow Diet”. Άκου το μέσα σου, βρες τι χρειάζεσαι και άλλαξε συνήθειες μαθαίνοντας να τρως όλα τα χρώματα, συνδυάζοντας τα καλά του κάθε υλικού χωρίς διακρίσεις, από σήμερα!

Τι είναι ωστόσο το “Rainbow Diet”;

Πολύ απλά, μια πολύχρωμη δίαιτα που έρχεται για να αλλάξει τις συνήθειες σου.

Κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και όλα τα υπόλοιπα χρώματα του ουράνιου τόξου θα συνοδεύουν το κάθε σου γεύμα για τον επόμενο μήνα. Βασισμένο κυρίως σε φρούτα και λαχανικά, το rainbow diet έρχεται να δώσει χρώμα στο πιάτο και τη δίαιτα σου. Οι κανόνες είναι απλοί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαμβάνεις τουλάχιστον 5 φρούτα και λαχανικά διαφορετικού χρώματος την ημέρα.

Αν ακόμη διστάζεις, άκου και αυτό: Η λογική πίσω από το rainbow diet στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε διαφορετικό χρώμα έρχεται με τα δικά του προτερήματα. Με τα πράσινα φρούτα και λαχανικά να μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα για ρυτίδες και τα κίτρινα την χοληστερίνη, σίγουρα δεν έχεις να χάσεις κάτι από το να δώσεις σε αυτήν την δίαιτα την ευκαιρία που της αξίζει.

Μάθε να αγαπάς όλες τις τροφές και δέξου τα πλεονεκτήματα και τη διαφορετικότητα της καθεμιάς. Μπορεί για εμάς στην ΑΒ το πιο σημαντικό να είναι το φαγητό που αγαπάμε τόσο, αλλά υπάρχει και κάτι πιο ουσιαστικό, η αγάπη που δεν βλέπει τη διαφορετικότητα αυτή, ούτε τα χρώματα.

Στην αγάπη δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, δεν είναι σκιά που εξαφανίζεται στο σκοτάδι. Η αγάπη είναι πολύχρωμη, σαν ένα ουράνιο τόξο, και ασπάζεται από όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και χρώματος. Στην ΑΒ, η κουλτούρα και η ποικιλομορφία των ανθρώπων αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε νέο μας βήμα. Δεν αλλάζουμε συνήθειες μόνο στη καθημερινή μας διατροφή, αλλάζουμε και στον τρόπο σκέψης, γιατί η υγεία του εξωτερικού συνδέεται ως αναπόσπαστος κρίκος με την υγεία του εσωτερικού. Γι’ αυτό, χρειάζεται να φροντίζουμε τόσο το σώμα μας, δίνοντάς του τα κατάλληλα συστατικά για να λειτουργεί με διαύγεια, όσο και τη ψυχή μας, αποβάλλοντας το μίσος και δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων, και σε αυτό δε χωράει κανενός είδους διάκριση, καμία ανοχή στην ανισοτιμία. Η υπερηφάνεια είναι ένα προσωπικό στοιχείο, ένα χάρισμα, το οποίο είναι αρμόζον να μοιράζεται κάθε μήνα, κάθε ημέρα. Γι’ αυτό, μην αφήνεις την κοινωνία να σε πλάθει. Μην αλλάξεις για να ταιριάξεις σε κανένα κριτήριο. Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι δίπλα σου, για όλα όσα νοιάζεσαι.

Όπως θα δεις στο site μας έχουμε ανεβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και τις πρώτες συνταγές που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις το δικό σου raibow diet. Επιπλέον έχουμε προσθέσει και όλα τα φρούτα και λαχανικά ανά χρώμα ώστε να πειραματιστείς και να φτιάξεις δικές σου μοναδικές συνταγές.

Η ομάδα «Σε ποιο ουράνιο και τόξο»:  Δημήτρης Βασιλειάδης – Τσελεπίδης, Ελένη Καρογιάννη, Ελευθερία Μπιτσάκη, Κωνσταντίνα Μουντάκη, Κωνσταντίνος Νικολάου, Σταυριάνα Ορφανού, Δήμητρα Πανοπούλου, Νεφέλη Παπαγιαννοπούλου, Ουρανία Παπαλάμπρου

Bookmarks