Menu
Generic filters
Exact matches only

Το #allazoumesinithies στην πρώτη green εκπομπή μαγειρικής της τηλεόρασης

Το #allazoumesinithies στην πρώτη green εκπομπή μαγειρικής της τηλεόρασης

Δέκα χρόνια food blogging, η πιο συχνή ερώτηση που ακούω είναι “Πότε θα κάνεις τηλεόραση;“. Η αλήθεια είναι ότι ενώ το σκεφτόμουν συχνά, δεν ένιωθα ότι είχε έρθει η ώρα. Όταν όμως πέρυσι το Μάιο ήρθε η πρόταση για δική μου εκπομπή, ένιωσα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή, ότι τόσο εγώ όσο και το κοινό είμαστε έτοιμοι για μία χορτοφαγική εκπομπή.

Στο πρώτο ραντεβού λοιπόν με τους παραγωγούς μου, με ρώτησαν τι θα ήθελα να πετύχω με την εκπομπή. Δεν χρειάστηκε καν να σκεφτώ την απάντηση, εξάλλου ο στόχος δεν θα διέφερε πολύ από αυτό που κάνουμε στο Madame Ginger: “Να δείξω στους Έλληνες ότι η χορτοφαγική κουζίνα είναι υπέροχη, πεντανόστιμη, οικονομική και πολύ θρεπτική, ότι οι χορτοφάγοι δεν τρώμε μόνο μαρούλια και ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις ανακύκλωση στο σπίτι. Τα χέρια δόθηκαν και στήθηκε η πρώτη vegetarian, vegan & eco εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης και φυσικά το #allazoumesinithies δεν θα μπορούσε να λείπει.

Δύο χρόνια πριν ακριβώς, σε ένα καφέ στην Κυψέλη, οι συνεργάτιδες μας από τον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ μας μιλούσαν γεμάτες ενθουσιασμό για ένα νέο site που ήθελαν να δημιουργήσουν, με στόχο να ενημερώσει και να εμπνεύσει το ελληνικό κοινό, σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την σπατάλη τροφίμων και τη διατροφή. Τόσο εγώ όσο και η Άννα πιστέψαμε από το πρώτο λεπτό στο ολόφρεσκο αυτό project και από τότε μέχρι σήμερα έχουμε γράψει δεκάδες άρθρα και συνταγές, με ιδέες και μυστικά για την ανακύκλωση, τη μείωση σπατάλης ενέργειας, νερού & τροφίμων, την κομποστοποίηση και τη μείωση των σκουπιδιών μας και άλλα θέματα που αφορούν την eco φιλοσοφία του #allazoumesinithies.

Όταν λοιπόν αποφασίσαμε ότι η εκπομπή θέλουμε να μιλάει γενικότερα για έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο ζωής και όχι μόνο για τη χορτοφαγική διατροφή, ήταν σχεδόν αδύνατον να φανταστώ ότι μπορεί να γίνει χωρίς το πιο αγαπημένο μου project, το #allazoumesinithies, μαζί μας.

Και κάπως έτσι στήσαμε τον πάγκο μου στον καταπράσινο κήπο της εκπομπής και ξεκινήσαμε την στήλη Eco Ginger’s Tip powered by#allazoumesinithies by ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Ανάμεσα στις δύο συνταγές κάθε επεισοδίου, δίνω εύκολα και απόλυτα πρακτικά tips για να μπορέσει ο καθένας να αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες βοηθώντας το περιβάλλον, τη Γη και τελικά τον εαυτό του και τους γύρω του.

Πώς ανακυκλώνουμε σωστά στο σπίτι;

Πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε όλες τις συσκευασίες προϊόντων;

Πώς θα φτιάξουμε μάσκες ομορφιάς ή αρωματικά για το σπίτι χρησιμοποιώντας λαχανικά και φρούτα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια;

Πώς να μειώσουμε την σπατάλη τροφίμων και είναι εύκολο να κομποστοποιήσω στο σπίτι;

Πώς θα μειώσουμε την σπατάλη ενέργειας αλλά και νερού, ώστε να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα αλλά και τους λογαριασμούς μας;

Πώς μπορεί η χορτοφαγική διατροφή να βοηθήσει το περιβάλλον και πώς μεγαλώνουμε ένα κατοικίδιο με οικολογικό τρόπο;

Αυτά είναι λίγα από τα πολλά ερωτήματα που απαντάμε καθημερινά παρέα με το #allazoumesinithies στην Green Kitchen μου. Προσπαθούμε να σας δείξουμε ότι είναι τόσο μα τόσο εύκολο να βοηθήσουμε τη Γη μας να ανακάμψει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία εμείς οι ίδιοι την φέραμε με τις κακές επιλογές που κάναμε τις τελευταίες δεκαετίες. Αρκεί να βάλουμε έναν ακόμα κάδο στην κουζίνα μας ή να αγαπήσουμε ξανά τα άσχημα λαχανικά, είναι πραγματικά τόσο εύκολο.

Το Eco Ginger’s Tip by #allazoumesinithies, σας περιμένει σε κάθε επεισόδιο Green Kitchen by Madame Ginger, κάθε μεσημέρι στις 15:15 στο OPEN TV και στο tvopen.gr. Για όλα όσα νοιάζεσαι μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες μαζί, για εμάς, το περιβάλλον και το μέλλον μας.

Bookmarks

Το #allazoumesinithies στην πρώτη green εκπομπή μαγειρικής της τηλεόρασης