Menu
Generic filters
Exact matches only

Βάλε τα βότανα στη ζωή σου και επωφελήσου από τις θεϊκές ιδιότητές τους

12 gods: τα ελληνικά βότανα σε βιοδιασπώμενες κάψουλες αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος

Από ένα φθινοπωρινό χουχούλιασμα στο σπίτι δεν θα μπορούσαν να λείπουν ένα καλό βιβλίο, ένα μαλακό κουβερτάκι, λίγα αναμμένα κεριά και ένα ζεστό ρόφημα βοτάνων. Μια ζεστή κούπα στα χέρια είναι από τα πιο comfort πράγματα που αγαπώ το χειμώνα, ειδικά όταν ξεχειλίζει αρώματα του ελληνικού αγρού. Εξάλλου από τα αρχαία κιόλας χρόνια, τα βότανα συνδέονταν με το Ευ Ζην και την ευδαιμονία, αφού από ένα και μόνο ρόφημα μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων.

Έτσι φέτος μόλις κρύωσε ο καιρός, έτρεξα κατευθείαν να βγάλω τα κουβερτάκια από την ψηλή ντουλάπα, να ανεβάσω τα ποτήρια του κρύου καφέ στο πάνω ράφι, να κατεβάσω τις αγαπημένες μου κούπες στο χαμηλότερο και να βρω τα βότανα αυτά που θα με συντροφεύσουν μέχρι την επόμενη αλλαγή της ώρας. Αυτόν τον χειμώνα όμως δεν θα χρειαστεί να σπάσω το κεφάλι μου για να βρω τους τέλειους συνδυασμούς και ο βραστήρας θα κρυφτεί στο ντουλάπι μια και καλή.  Μία ελληνική start up φρόντισε να φτιάξει τα τέλεια blends βοτάνων, να τα κλείσει σε κάψουλες συμβατές με μηχανές NespressoΤΜ και όλα αυτά στηρίζοντας τους Έλληνες καλλιεργητές βοτάνων και φροντίζοντας για το περιβάλλον. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τα θεϊκά χαρμάνια

Οι άνθρωποι πίσω από την 12gods, εμπνεύστηκαν από τους αρχαίους Έλληνες ιατρούς και βοτανολόγους οι οποίοι θέλοντας να προσδώσουν το θεϊκό στοιχείο στις ιδιότητες των βοτάνων συχνά έδιναν ονόματα από τους Θεούς και ημίθεους του Ολύμπου, αλλά και από την ελληνική γη για να δημιουργήσουν τα μοναδικά blends βιολογικών βοτάνων που βρίσκουμε αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος:

  • Το Minthi με μέντα, μολοχάνθη, ιξό και μάραθο, δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα, ένα αναζωογονητικό χαρμάνι με βάση την μέντα, η οποία συνεισφέρει στην ομαλή εντερική λειτουργία.
  • Το Aphrodite με όξινη και ελαφρώς πικρή γεύση. Ένα υπέροχο χαρμάνι με ιβίσκο που έχει διεγερτική και τονωτική δράση, λουΐζα με διουρητική επίδραση, χαμομήλι που ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και τον αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακό κάρδαμο.
  • Το Zeus ένα δυνατό χαρμάνι με πλούσια γεύση με τσάι Ολύμπου, ευκάλυπτος που ανακουφίζει τον ερεθισμό της στοματικής και φαρυγγικής κοιλότητας, χαμομήλι που απαλύνει με φυσικό τρόπο αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο βήχας και τσουκνίδα που προάγει την απόχρεμψη, ενώ το θυμάρι συνεισφέρει στη φυσική άμυνα του οργανισμού.
  • Το Erodas ένα ήπιο χαρμάνι, με επίγευση από πράσινες νότες, ένα αφροδισιακό ελιξίριο με κύριο βότανο τον ≪έρωντα≫ ή δίκταμο. Περιέχει τριβόλι, το οποίο συνεισφέρει στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και επίδοσης, τσουκνίδα που αναζωογονεί τον οργανισμό, καθώς και γλυκάνισο που διεγείρει τις εκκρίσεις των αδένων.

Εντοπιότητα & περιβάλλον

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να στηρίζω προϊόντα και εταιρείες που νοιάζονται και επιλέγουν ορθές και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Έτσι ακριβώς σκέφτονται και οι άνθρωποι της ΑΒ Βασιλόπουλος, γι’αυτό και στηρίζουν την ελληνική αυτή startup τοποθετώντας  τα προϊόντα αποκλειστικά στα ράφια των καταστημάτων τους.

Πέρα από την ευκολία της κάψουλας και των ευεργετικών ιδιοτήτων που μου προσφέρουν τα βιολογικά βότανα της 12gods, τα ερωτεύτηκα ακαριαία τόσο για την στήριξη που προσφέρουν σε μικρούς βιολογικούς καλλιεργητές σε όλη την Ελλάδα (με προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές) όσο και για τον οικολογικό χαρακτήρα τους με τις πλήρως βιοδιασπώμενες κάψουλες και την προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων σπόρων και ξεχασμένων ποικιλιών, σε συνεργασία με την εθνική τράπεζα σπόρων.

Βάλε κι εσύ τα βότανα στη ζωή σου, για όλα όσα νοιάζεσαι: την ευεξία νου και σώματος, την εντοπιότητα και το περιβάλλον.

Bookmarks

12 gods: τα ελληνικά βότανα σε βιοδιασπώμενες κάψουλες αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος