Menu
Generic filters
Exact matches only

Πάσχα στο σπίτι, με το πιο όμορφο τραπέζι

Φέτος το Πάσχα μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε τη διάθεσή μας στολίζοντας το γιορτινό τραπέζι με όμορφα υλικά που βρίσκουμε εύκολα.

Φέτος το Πάσχα, κάποια πράγματα μπορεί να είναι … διαφορετικά. Κάποια άλλα όμως παραμένουν ίδια, όπως το να στολίσουμε ένα όμορφο τραπέζι για να χαρούμε το γιορτινό μας γεύμα! Βάζουμε μικρές πινελιές με χρώμα και ανοιξιάτικη διάθεση, χρησιμοποιώντας υλικά που είτε τα έχουμε ήδη στο σπίτι, είτε τα βρίσκουμε εύκολα στο σουπερμάρκετ.

Γράφει η Ελένη Βονισάκου, Food Blogger, The Foodie Corner

Διακοσμητική Σύνθεση με Φρούτα 

Διακοσμητική Σύνθεση με Φρούτα 

Η ομορφιά των φρούτων πολλές φορές περνάει απαρατήρητη, και τώρα που ίσως είναι πιο περίπλοκο να βρούμε λουλούδια, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθεση με πιο ιδιαίτερα είδη. Διαλέγουμε φρούτα ή λαχανικά σε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους και συμπληρώνουμε με «πρασινάδες» για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι η διακόσμησή μας παίζει διπλό ρόλο χαρίζοντάς μας ομορφιά αλλά και τροφήαφού αργότερα θα την αξιοποιήσουμε μαγειρεύοντάς την! 

 

Για τη σύνθεση στην εικόνα χρησιμοποιούμε: 

  • Σαλατιέρα 
  • Φύλλα νεραντζιάς (πλυμένα) 
  • Εσπεριδοειδή (π.χ. ροζ γκρέιπφρουτ, λάιμ, μανταρίνια, νεράντζια) και ακτινίδια, κάποια ολόκληρα και κάποια κομμένα για να φαίνεται το πανέμορφο εσωτερικό τους 
  • Αγκινάρες για το ιδιαίτερο σχήμα τους 
  • Φρέσκα μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, μέντα, ρίγανη, άνηθο για να δώσουμε ενδιαφέρουσες υφές στη σύνθεση και να την «γεμίσουμε» 
  • Ξυλάκια για σουβλάκι και οδοντογλυφίδες για να στερεώσουμε τα κομμένα υλικά όπου χρειάζεται 

Τοποθετούμε ολόκληρα φρούτα στο κάτω μέρος της σαλατιέρας και μερικά φύλλα στα τοιχώματα έτσι ώστε να εξέχουν. Συμπληρώνουμε με αγκινάρες και κομμένα φρούτα, και τέλος τοποθετούμε εδώ κι εκεί λίγα μυρωδικά να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Βάζουμε τη σύνθεση στο ψυγείο μέχρι την ώρα του φαγητού. Όταν τελειώσουμε το γεύμα και εντός δυο ωρών επιστρέφουμε τα υλικά μας στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία για να τα προστατέψουμε. Τα κομμένα τα καταναλώνουμε άμεσα. 

Βαζάκια «Κηροπήγια»

Βαζάκια «Κηροπήγια» 

Σε μικρά βαζάκια βάζουμε λίγες φέτες εσπεριδοειδών και ένα κλωναράκι μυρωδικού, προσθέτουμε νερό και τοποθετούμε μια φέτα ακόμα οριζοντίως ώστε να κάθεται λίγο πιο κάτω από το χείλος του βάζου. Ακουμπάμε πάνω της ένα ρεσώ, κι έχουμε ένα όμορφο και «σπιτικό» κηροπήγιο.  

 Το κηροπήγιο το κρατάμε για αρκετές χρήσεις απλά αλλάζοντας, αν θέλουμε, το νερό. Εναλλακτικά, μετά την πρώτη χρήση αντικαθιστούμε το νερό με λευκό ξίδι, αφήνουμε λίγες μέρες και χρησιμοποιούμε το μείγμα ως οικολογικό καθαριστικό στο σπίτι. Μπορούμε αλλιώς να αποξηράνουμε τις φέτες σε χαμηλό φούρνο και να τις προσθέσουμε σε σπιτικό πουτ-πουρί.  

«Λαγουδάκι» με Πετσέτα και Αβγό

«Λαγουδάκι» με Πετσέτα και Αβγό

Σε πολλές χώρες το λαγουδάκι συμβολίζει το Πάσχα. Με το εύκολο αυτό σχέδιο που θυμίζει το γλυκό ζωάκι, δίνουμε μια χαρούμενη νότα στο τραπέζι μας. Χρειαζόμαστε μια τετράγωνη πετσέτα φαγητού, ένα βαμμένο βραστό αβγό και λίγο σπάγκο.  

 Διπλώνουμε την πετσέτα σε τρίγωνο και ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά τυλίγουμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή λωρίδα. Βάζουμε το αβγό στο κέντρο, φέρνουμε τις δυο πλευρές προς τα πάνω και τις δένουμε με τον σπάγκο ακριβώς πάνω από το αβγό, σχηματίζοντας το προσωπάκι και τα αυτιά ενός λαγού. Τοποθετούμε πάνω στα πιάτα στο τραπέζι. 

Καλό Πάσχα σε όλους, από την ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού μας! 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ

Bookmarks